Spela på Eurovision Song Contest 2017

Hur kommer det gå i Ukraina, Kiev i Eurovision Song Contest 2017? Den 13 maj får vi svaret, då är det nämligen dags för den stora finalen i den 62:a upplagan av musiktävlingen som följs av hundramiljontals människor. 

Robin Bengtsson kommer representera Sverige med sitt bidrag: ”I Can’t Go On” detta trots att Robin bara fick tredje flest röster av tv-tittarna. Robin vann dock tack vare överlägset flest poäng av den internationella juryn. Totalt fick Robin 96 jurypoäng vilket var 20 poäng fler än tvåan Nano vars bidrag ”Hold on” fick 76.

Om Robin Bengtsson har vad som krävs för att gå hela vägen återstår att se. Innan finalen den 13 maj väntar en oviss semifinal. Sverige deltar i den första semifinalen den 9:e maj. Här går tio av arton bidrag vidare till final.

Totalt kommer 26 bidrag tävla i den stora finalen, 6 av dessa är direktkvalificerade (5 från the Big Five + värdnationen Ukraina som vann tävlingen 2016).

Italien favorit

Enligt spelbolagens Eurovision odds är Italien klar favorit. Francesco Gabbanis bidrag ”Occidentali’s Karma ger i skrivande stund klart lägst i odds och inte blir oddset lägre av att Italien är direktkvalificerade till finalen heller. Just nu ger ett spel på Italiensk seger i Eurovision Song Contest 2017 under 3 gånger insatsen.

Belgien outsider

Från belgien har den blått 17-åriga Ellie Delavaux som går under artistnamnet Blanche seglat upp som en av de största utmanarna om segern. Ett spel på belgiens bidrag: ”City Lights” ger näst lägst i odds hos spelbolagen och skulle Blanche vinna blir det landets första seger sedan Sandra Kim 1986.

Eurovision odds på nätet

Att spela på Eurovision Song Contest har blivit allt mer populärt genom åren. Störst intresse är på den stora finalen men spelbolagen har även märkt att det spelats en hel del på semifinalerna också. Här gäller det för spelarna att pricka in rätt låt att gå till final. Oddsen i semifinalerna är sällan speciellt höga när det kommer till att spela på en utvald låt att gå till final, speciellt då över 50 % av bidragen går vidare.

Att spela på vinnaren av Eurovision Song Contest ger tv-tittandet en extra krydda men spelbolagen erbjuder inte bara vinnarodds utan även hel del specialodds som head to head, vilket land som Sverige får 12 poäng från och vilket land Sverige ger 12 poäng till osv. Ja inför den stora finalen i Kiev, lördagen den 13 maj kommer spelbolagen erbjuda massvis med Eurovision odds så håll ögonen öppna!