Här kan du hitta billiga böcker

Att läsa böcker är ett väldigt givande och avkopplande tidsfördriv som både stärker kreativiteten och breddar ens perspektiv, vilket gäller oavsett om man läser verklighetsbaserade böcker eller påhittade sådana. Det är ett bra och enkelt sätt att fly undan stressen och verkligheten ibland och istället få färdas in i en helt ny värld av spännande karaktärer och fartfyllda äventyr. Bra böcker går att hitta i alla tänkbara genrer, tjocklekar och på mängder av olika språk, vilket gör att det garanterat finns något för alla smaker. Ett tips är att någon gång testa att läsa en genre man vanligtvis inte skulle välja eftersom det kan leda till en väldigt positiv läsupplevelse som man troligtvis aldrig hade väntat sig från början. Ge därför rekommenderade böcker en chans och döm inte boken efter dess omslag.

Lär dig hitta prisvärda böcker

Oavsett vad för typer av böcker man föredrar att läsa vill man kunna köpa dem till ett bra pris, speciellt om man är en riktig bokslukare som läser mycket och ofta. Att handla böcker online är både ett prisvärt och smidigt alternativ. De lägre priserna vid shopping online beror dels på att onlinebutiker vanligtvis har större lagerutrymmen och dels på att hyran av lokalerna är lägre än hos de fysiska butikerna. När man handlar på Internet kan man enkelt jämföra priser mellan de olika hemsidorna samtidigt som man inte behöver ta hänsyn till öppettider. Det är även bekvämt på så sätt att boken därefter levereras direkt till hemmet.

En bra hemsida där man kan hitta mängder av billiga böcker är www.amazon.com, men ett annat alternativ kan också vara att jämföra böckernas priser på www.pricerunner.se, där man med en enkel sökning kan få upp på vilken hemsida den eftertraktade boken säljs billigast.

Böcker i andra hand

Ett annat alternativ är att köpa begagnade böcker. Det är fördelaktigt eftersom det vanligtvis är det absolut billigaste alternativet samtidigt som det är bättre för miljön. Kanske är det smidigast att leta efter begagnade böcker om man inte är på jakt efter någon särskild titel, då utbudet kan variera oerhört beroende på var man kollar. På loppmarknader och second hand-butiker finns det i princip alltid ett stort och billigt utbud av böcker, som ändrar sig från vecka till vecka. Där kan det vara kul att jaga efter guldkorn. Vill man inte springa runt och leta, finns det dessutom mängder av hemsidor på nätet som säljer begagnade böcker. Det blir då lättare att hitta det man söker samtidigt som man inte förlorar fördelarna med att handla begagnat. Ett exempel på en sådan hemsida är www.tradera.se.